Maia Sandu a avut o întrevedere cu Grupul de raportori pentru democrație din cadrul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, aflat în vizită la Chișinău

  • 11 Octombrie 2019 09:53
Maia Sandu a avut o întrevedere cu Grupul de raportori pentru democrație din cadrul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, aflat în vizită la Chișinău

Prim-ministrul, Maia Sandu, a avut vineri, 11 octombrie, o întrevedere cu Grupul de raportori pentru democrație din cadrul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, aflați într-o vizită în R. Moldova în scopul evaluării implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din R. Moldova în mai multe domenii prioritare. Astfel, Maia Sandu a informat oficialii UE despre eforturile guvernului în combaterea corupției, reformarea justiției, restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, prevenirea spălării banilor, precum și în investigarea furtului bancar.

Raportorii Consiliului Europei s-au mai interesat care sunt alte domenii prioritare ale executivului, la care premierul a menționat infrastructura, educația și sănătatea. Oficialii UE au apreciat curajul Guvernului Maia Sandu de a iniția schimbări atât de semnificative în țară, în doar câteva luni, și au reiterat deschiderea Consiliului Europei pentru a acorda în continuare suportul necesar țării noastre în implementarea reformelor asumate.

Evaluările Grupului de raportori pentru democrație vor fi prezentate în cadrul unei reuniuni cu întreg Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, în format extins.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău