Maia Sandu: „Ziua Internațională a Romilor este încă un prilej de conștientizare a nevoii de comuniune, de înțelegere”

  • 08 Aprilie 14:05
Maia Sandu: „Ziua Internațională a Romilor este încă un prilej de conștientizare a nevoii de comuniune, de înțelegere”

Președinta Maia Sandu felicită cetățenii de etnie romă cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor.

 
„Stimați cetățeni de etnie romă, vă felicit cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor și vă urez multă sănătate și bunăstare familiilor dumneavoastră.
 
Istoria și cultura neamului din care vă trageți obârșia au o valoare inestimabilă pentru moștenirea noastră europeană, care celebrează și prețuiește diversitatea. Ziua Internațională a Romilor este încă un prilej de conștientizare a nevoii de comuniune, de înțelegere și întreprindere a tuturor acțiunilor pentru combaterea discriminării și asigurarea integrării în societate.
 
Dintotdeauna v-am admirat pentru talent, pentru sufletul dornic de libertate, pentru promovarea tradițiilor seculare. Astăzi constat că tot mai mulți reprezentanți ai comunității roma participă la viața societății, iau parte la procesul decizional, au acces la posturi și funcții în stat, sunt deputați, consilieri locali, șefi de agenții și consilieri în cabinetele persoanelor cu funcție de demnitate publică.
 
Apreciez faptul că tot mai mulți părinți romi aleg un viitor mai bun pentru copiii lor, un viitor european care trece prin școală. Este meritul familiei și al instituției mediatorului comunitar, care are un rol decisiv în consolidarea comunităților roma și care asigură echilibrul în relația dintre etnici și instituțiile statului.
 
Să fim cooperanți, să ne ajutăm reciproc și să pășim sigur pe drumul spre integrarea europeană! La mulți ani de Ziua Internațională a Romilor!”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,72 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău