Maia Sandu: „R.Moldova nu poate fi independentă pe deplin atunci când are o armată străină pe teritoriul ei și nu are independență energetică”

  • 27 August 2019 12:01
Maia Sandu: „R.Moldova nu poate fi independentă pe deplin atunci când are o armată străină pe teritoriul ei și nu are independență energetică”

”Republica Moldova nu poate fi independentă pe deplin atunci când are o armată străină pe teritoriul ei, atunci când nu are independență energetică”, a declarat premierul Maia Sandu, după ce a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, în cadrul unei ceremonii organizate de Ziua Independenței, la care a participat alături de vicepremierul Andrei Năstase, ambii lideri ai Blocului ACUM.

Ea a subliniat că trebuie să fie adoptate politici și să fie implementate proiecte care ne-ar asigura independența energetică și că trebuie să insistăm pe plan internațional și regional pentru ca armata Federației Ruse să fie retrasă.

Referitor la declarația președintelui Igor Dodon precum că Republica Moldova nu va adera la UE, făcută pentru presa din Belarus, Maia Sandu a replicat că parcursul european este singura modalitate de dezvoltare a Republicii Moldova, de creștere a standardelor de viață, de asigurare a libertății oamenilor, a drepturilor, de asigurare a unui proces democratic autentic.

”Cei care exprimă neîncredere că RM nu va ajunge în UE nu fac decât rău RM și i-aș sfătui pe acești politicieni să înceteze să spună una acasă și alta prin Belarus”, a declarat vicepremierul, ministrul de Interne, Andrei Năstase. El a subliniat că ”RM are o singură cale – integrarea în UE, relații reciproc avantajoase și cu Vestul, și Estul, relații strategice cu România – acest deziderat a stat la baza configurării acestui Guvern”.

Referitor la semnarea unui nou acord cu PSRM, Andrei Năstase a declarat că este nevoie mai mult de atitudine, de fapte, și mai puțin de acorduri. ”Am avut noi și acorduri, și angajamente, dar foarte multă lume nu le-a mai îndeplinit”, a subliniat Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău