Maia Sandu solicită sprijin occidental pentru ca Republica Moldova să poată ajuta mai eficient Ucraina: „Vom continua să ne facem misiunea pentru lume”

  • 13 Noiembrie 2022 16:57
Maia Sandu solicită sprijin occidental pentru ca Republica Moldova să poată ajuta mai eficient Ucraina: „Vom continua să ne facem misiunea pentru lume”

„Republica Moldova lucrează împreună cu UE, Ucraina și cu alți parteneri internaționali pentru a asigura funcționarea Căilor Solidarității. Facilităm în mod eficient tranizitul unui număr semnificativ de camioane, o presiune uriașă pentru gestionarea vamală a frontierelor noastre”, a afirmat președintele Maia Sandu, într-o postare video pe Twitter.

Președintele Republicii Moldova a menționat că au fost găsite soluții pentru eliminarea blocajelor și reducerea timpilor de așteptare și transformarea granișelor Republicii Moldova într-o poartă sigură pentru produsele esențiale „către și dinspre Ucraina”.

„Pentru a asigura buna funcționare a Căilor Solidarității este nevoie de mai mult sprijin. Republica Moldova va continua să-și facă misiunea – pentru lume, pentru prietenii ei, pentru vecinii săi și pentru ceea ce este corect”, a spus Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a enumerat câteva proiecte de infrastructură ale căror realizare vor asigura un tranzit mai rapid înspre și dinspre Ucraina.

„Vrem să deschidem mai multe puncte de trecere a frontierei, să construim mai multe poduri cu Ucraina și România, modernizarea Portului de la Giurgiulești, să ne adaptăm căile ferate la standardele europene pentru a asigura un tranzit mai rapid. Dar, în vremuri de criză precum cele de astăzi, avem nevoie de ajutor și de investiții străine pentru proiecte de infrastructură atât de mari”, a spus Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău