Maia Sandu: Patru partide de centru-dreapta discută privind desemnarea unui candidat comun

  • 11 Iunie 2016 15:05
Maia Sandu: Patru partide de centru-dreapta discută privind desemnarea unui candidat comun

Patru partide de centru-dreapta – Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Popular European, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat, au început discuțiile privind desemnarea candidatului pentru prezidențiale.

Însă, doar PAS și PPDA și-au exprimat interesul de a avea un candidat comun. Anunțul a fost făcut de către Maia Sandu, președintele PAS, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău, transmite IPN.

Maia Sandu a precizat că PLDM participă deocamdată la discuții doar în calitate de observator, deoarece formațiunea urmează să-și aleagă un președinte și să calmeze situația în interiorul partidului.

Președinta PAS a mai spus că nu este exclus că va fi desemnat un candidat din afara politicii. „Prima opțiune este de a desemna un candidat din partidele politice. Dar nu excludem că vom desemna pe cineva din afara politicii”, a precizat Sandu.

La fel, Maia Sandu nu exclude că ar putea fi candidatul la șefia statului. „Eu doresc să candidez. Un sondaj intern în cadrul PAS a arătat că majoritatea membrilor PAS susțin candidatura mea, dar nu este o decizie definitivă. Nu voi insista pe candidatura mea la negocierile privind desemnarea unui candidat comun”, a spus lidera PAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău