Maia Sandu: „Contăm pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE”

  • 21 Octombrie 2021 17:57
Maia Sandu: „Contăm pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE”

După întrevederea cu președintele Austriei, Maia Sandu a anunțat că a avut „o discuție deschisă și prietenoasă despre situația din Republica Moldova, despre relațiile bilaterale dintre cele două țări, precum și despre perspectivele cooperării noastre în context european”, după cum informează președinția.

Ea a subliniat că apreciază ajutorul generos din partea Austriei, oferit prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, dar și în plan bilateral, pentru a susține eforturile autorităților moldovenești de combatere a pandemiei.

„Chișinăul are o agendă ambițioasă cu Bruxelles-ul, cu care cooperează în promovarea agendei de modernizare a țării și creșterea standardelor de viață ale cetățenilor. Apreciem în acest sens sprijinul generos oferit de UE Moldovei pentru recuperarea post-pandemică în valoare de 600 milioane euro. (…) Contăm, totodată, pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE. O oportunitate în acest sens este oferită de viitorul Summit al Parteneriatului Estic din luna decembrie”.

Maia Sandu s-a referit și la problemele de securitate din regiune, dificultățile cauzate de pandemie și turbulențele de pe piața combustibilului și a gazelor naturale, ce nu pot fi gestionate de state individual și de sine stătător. „Valorile viitorului sunt cooperarea, solidaritatea, compromisul și respectul reciproc”, a spus președinta Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău