Maia Sandu: „Contăm pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE”

  • 21 Octombrie 17:57
Maia Sandu: „Contăm pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE”

După întrevederea cu președintele Austriei, Maia Sandu a anunțat că a avut „o discuție deschisă și prietenoasă despre situația din Republica Moldova, despre relațiile bilaterale dintre cele două țări, precum și despre perspectivele cooperării noastre în context european”, după cum informează președinția.

Ea a subliniat că apreciază ajutorul generos din partea Austriei, oferit prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, dar și în plan bilateral, pentru a susține eforturile autorităților moldovenești de combatere a pandemiei.

„Chișinăul are o agendă ambițioasă cu Bruxelles-ul, cu care cooperează în promovarea agendei de modernizare a țării și creșterea standardelor de viață ale cetățenilor. Apreciem în acest sens sprijinul generos oferit de UE Moldovei pentru recuperarea post-pandemică în valoare de 600 milioane euro. (…) Contăm, totodată, pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE. O oportunitate în acest sens este oferită de viitorul Summit al Parteneriatului Estic din luna decembrie”.

Maia Sandu s-a referit și la problemele de securitate din regiune, dificultățile cauzate de pandemie și turbulențele de pe piața combustibilului și a gazelor naturale, ce nu pot fi gestionate de state individual și de sine stătător. „Valorile viitorului sunt cooperarea, solidaritatea, compromisul și respectul reciproc”, a spus președinta Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
1,38
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,13 m/s
Thu
5
Fri
8
Sat
3
Sun
5
Mon
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău