Maia Sandu: „Contăm pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic”

  • 18 Aprilie 2021 11:16
Maia Sandu: „Contăm pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic”

Președinta Maia Sandu a transmis mulțumiri organizațiilor și țărilor care sprijină platforma Covax, prin intermediul căreia, Republica Moldova a primit încă o donație de 48 000 de doze de vaccin.

„Suntem foarte recunoscători pentru aceste donații – ele ne permit să continuăm procesul de vaccinare și să trecem la următoarele etape - oameni în vârstă, profesori, persoane din grupul de risc. Le mulțumim organizațiilor care au făcut posibile aceste donații - GAVI, CEPI, OMS, UNICEF, și țărilor care au contribuit financiar - SUA, Germania, Marea Britanie, Japonia, Canada, tuturor țărilor europene.

Contăm pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic”, a subliniat Maia Sandu.

Alte 48 000 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 au ajuns sâmbătă, 17 aprilie, în Republica Moldova, prin intermediul platformei COVAX. Anterior fiind livrate 14 400 de doze Vaxzevria (AstraZeneca) și 24 570 de doze Pfizer.

Alte 132 000 doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în Republica Moldova, parte a ajutorului umanitar oferit de România.

Până în prezent, peste 93 000 de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin, iar peste 9 000 sunt complet vaccinați cu două doze, potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Totodată, la șase săptămâni după începerea campaniei de imunizare împotriva COVID-19, numărul îmbolnăvirilor în rândul cadrelor medicale a scăzut cu 75%, mai arată datele ministerului.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău