Maia Sandu: Condamnarea lui Veaceslav Negruță ”un exemplu clar de poliție politică”

  • 28 Mai 2015 15:43
Maia Sandu: Condamnarea lui Veaceslav Negruță ”un exemplu clar de poliție politică”

Condamnarea fostului ministru al Finanțelor Veaceslav Negruță este ”un exemplu clar de poliție politică”, a declarat ministrul Educației, Maia Sandu, într-un interviu pentru portalul anticoruptie.md.

Maia Sandu consideră că acest caz este un mesaj ” foarte clar din partea celor care controlează organele de drept, adresat puținilor oameni integri care se aventurează în funcții publice de responsabilitate, că locul lor nu este aici”.

„Am fost oripilată să aflu că o persoană integră a fost condamnată într-o țară în care nici cei mai mari hoți nu sunt condamnați”, a mărturisit Maia Sandu.

„Pentru mine este un exemplu clar de poliție politică. În același timp, este un mesaj, iarăși foarte clar din partea celor care controlează organele de drept, adresat puținilor oameni integri care se aventurează în funcții publice de responsabilitate, că locul lor nu este aici”, a declarat Maia Sandu.

„Deci, este clar că Negruța deranjează și mesajul este că asemenea oameni nu trebuie admiși în sistem. Toți cei care au fost implicați în instrumentarea și examinarea acestui dosar știu foarte bine că Negruța nu a tras niciun folos din funcția publică pe care a deținut-o. Tocmai de aceea, mi se pare un exemplu de nesimțire totală. După mine, acest exemplu reprezintă o turnură dramatică în acest proces de capturare a statului”, a constatat Maia Sandu.

Amintim că fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negru a fost condamnat recent la 3 ani de închisoare cu suspendare în cazul Sandulachi, când a executat o hotărâre judecătorească de achitare a 400 de mii de euro fostului deputat Pantelei Sandulachi.

Veaceslav Negruță susține că acest caz este legat de faptul că a denunțat devalizarea de la Banca de Economii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău