Maia Sandu: „Cerem autorităților să ne spună adevărul. Nu vrem să auzim că totul este minunat în timp ce tot mai mulți medici se îmbolnăvesc”

  • 01 Aprilie 2020 11:50
Maia Sandu: „Cerem autorităților să ne spună adevărul. Nu vrem să auzim că totul este minunat în timp ce tot mai mulți medici se îmbolnăvesc”

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate cere autorităților să spună adevărul cu privire la situația pandemiei de coronavirus în R. Moldova. Aceasta spune că primește mesaje îngrijorătoare din partea medicilor care spun că nu sunt protejați și se simt neajutorați, fapt ce crează un „tablou cu totul diferit decât cel pe care ni-l prezintă autoritățile”, scrie TVR Moldova.

Măsuri restrictive, testarea unui număr cât mai mare de oameni și protejarea medicilor.

„De câteva săptămâni ne spun că avem suficiente teste, dar vedem că în alte țări sunt testate zilnic zeci de mii de persoane, la noi se testează foarte puțini. De ce se testează atât de puțini oameni, dacă autoritățile spun că avem destule?” se întreabă Maia Sandu.

„Cerem autorităților să ne spună adevărul. Nu vrem să auzim povești despre faptul că totul este minunat, în timp ce tot mai mulți medici se îmbolnăvesc”, declară fostul premier, îndemnând Guvernul să fie deschis și să implice experți, specialiști dar și societatea civilă, pentru o solidarizare rapidă.

Amintim că, până acum, bilanțul total al persoanelor infectate în Republica Moldova este de 353, dintre care patru persoane au decedat, iar 22 de persoane s-au vindecat. 

Din numărul total de cazuri înregistrate, potrivit informațiilor de acum 4 zile, 36 de cazuri se refereau la cadre medicale.

Sursa:TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău