Maia Sandu: „Am făcut un pas important pentru a da cetățenilor ocazia să-și aleagă un parlament care să-i reprezinte cu adevărat și un guvern care să lucreze pentru bunăstarea și sănătatea cetățenilor”

  • 15 Aprilie 18:49
Maia Sandu: „Am făcut un pas important pentru a da cetățenilor ocazia să-și aleagă un parlament care să-i reprezinte cu adevărat și un guvern care să lucreze pentru bunăstarea și sănătatea cetățenilor”

Decizia de astăzi a Curții Constituționale este una firească de constatare a întrunirii circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul unui briefing. Ea a anunțat că va semna în curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

Am făcut un pas important pentru a da cetățenilor ocazia să-și aleagă un parlament care să-i reprezinte cu adevărat și un guvern care să lucreze pentru bunăstarea și sănătatea cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, alegerile anticipate sunt iminente și nu mai pot fi evitate. „A venit timpul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte parlamente din istoria Republicii Moldova. Este timpul să lăsăm în urmă acest episod trist din istoria țării noastre și să mergem cu hotărâre în viitor”, a adăugat ea.

Maia Sandu a declarat că alegerile trebuie să fie organizate cât mai curând posibil, ținând cont de situația pandemică. „Noul parlament trebuie să însemne resetarea instituțiilor statelor, curățarea instituțiilor de personaje corupte care oferă protecție schemelor și furturilor”.

Ea a menționat că va semna decretul după ce va fi studiată hotărârea Curții Constituționale, dar și după decizia Curții privind anularea stării excepționale, deoarece în această perioadă nu poate fi dizolvat Parlamentul. Ea a declarat că „starea de urgență nu poate fi folosită ca scut de coaliția PSRM- Partidul Șor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Thu
13
Fri
14
Sat
16
Sun
16
Mon
16

Curs oficial BNM 12 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6340 0.1218
USD 17.7903 -0.0289
RON 4.3910 0.0241
UAH 0.6431 0.0011
RUB 0.2405 0.0001
Arhivă Radio Chișinău