Maia Sandu: Dacă erau mai mulți oameni cumsecade în Parlament era mai ușor să discutăm

  • 04 Mai 08:08
Maia Sandu: Dacă erau mai mulți oameni cumsecade în Parlament era mai ușor să discutăm

„Dacă erau mai mulți oameni cumsecade în Parlament era mai ușor să discutăm, dar, din păcate, în urma alegerilor parlamentare din 2019 ne-am pomenit cu Parlamentul pe care îl cunoaștem cu toții”, a declarat președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, într-un live pe pagina sa de Facebook, când a fost întrebată de ce PAS nu apelează la fracțiunea Partidului Democrat pentru a da jos împreună guvernul Chicu.

Maia Sandu, citată de IPN, a adăugat că „din păcate, trebuie de fiecare dată să luptăm cu răul cel mai mare, făcând echipă cu răul cel mai mic. Așa că în continuare o să încercăm să găsim căile cele mai potrivite pentru ca să putem să adoptăm decizii bune pentru cetățeni”.

Întrebată dacă crede într-o eventuală anexare a Republicii Moldova de către Federația Rusă, aceasta a răspuns că Republica Moldova rămâne în continuare în sfera de influență a Federației Ruse, iar, la momentul actual, „actorii care sunt agenți de influență ai Federației Ruse în Republica Moldova” sunt Igor Dodon și membrii PSRM, care , în opinia ei, promovează interesele Federației Ruse în detrimentul intereselor cetățenilor Republicii Moldova.

În contextul alegerilor prezidențiale preconizate în această toamnă, Maia Sandu a menționat că este foarte important ca partidele, care vor să contribuie la debarcarea lui Igor Dodon de la putere, să aibă o campanie electorală care nu atacă alte partide proeuropene și să fie o campanie împotriva corupților.

Președinta PAS a declarat că este gata să preia guvernarea și a dat asigurări că formațiunea este pregătit să reia reformele exact de acolo de unde au fost întrerupte după ce Guvernul Sandu a fost demis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:10,8 m/s
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
14
Mon
11

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău