MAIA: Agricultorii mai au la dispoziție o săptămână pentru a aplica pentru Creditul Agricol de Urgență

  • 24 Mai 18:48
MAIA: Agricultorii mai au la dispoziție o săptămână pentru a aplica pentru Creditul Agricol de Urgență

În perioada 1 martie-24 mai 2024, potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, au fost recepționate 276 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență. Dintre acestea, 274 au fost aprobate, iar altele 2 sunt în proces de analiză. Cei mai mulți solicitanți sunt din raioanele Cantemir și Edineț, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

MAIA precizează că instrumentul financiar este conceput pentru agricultorii micro și mici care cresc cereale. Astfel, agricultorii pot obține credite cu o valoare maximă de 500.000 lei, fiind garantate de stat în proporție de 90%. Instrumentul poate fi accesat inclusiv de către cei a căror credite sunt plasate în categoria substandard, conform prevederilor BNM.

Pentru a beneficia de acest credit, agricultorii se pot adresa băncilor comerciale până pe 31 mai 2024. Solicitările agricultorilor sunt evaluate conform procedurilor individuale ale băncii. Solicitarea garanției de stat se realizează, la fel, prin intermediul băncilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:1,03 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău