MAI va propune alte măsuri pentru șoferii care parchează neregulamentar

  • 14 Noiembrie 2017 16:52
MAI va propune alte măsuri pentru șoferii care parchează neregulamentar

Ministerul Afacerilor Interne va veni cu alternative la măsurile de sancționare a șoferilor care parchează neregulamentar, în contextul nemulțumirilor din partea șoferilor, dar și a cetățenilor. Despre aceasta a comunicat marți, 14 noiembrie, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM, după ședința săptămânală a formațiunii, transmite IPN.

Vitalie Gamurari a spus că problema este acută mai ales în capitală, unde locuitorii sunt afectați de parcările neregulamentare, iar șoferii trebuie să aștepte chir și ore întregi până vine agentul rutier pentru întocmirea procesului-verbal și pentru returnarea plăcuțelor de înmatriculare ridicate. Potrivit lui Vitalie Gamurari, ar putea fi făcute unele modificări în legislație la acest capitol.

La ședință s-a discutat și despre includerea în Constituție a sintagmei „limba română”. Potrivit lui Vitalie Gamurari, sunt membri ai partidului care susțin introducerea limbii române în Constituție, iar alții sunt împotrivă. Purtătorul de cuvânt spune că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a spus la ședință că limba pe care o vorbește este româna și, indiferent cum o numește fiecare, important este să o vorbească corect. Vitalie Gamurari a mai spus că PDM nu va avea o poziție unică referitor la acest subiect, fiecare deputat se va expune personal.

Un alt subiect discutat a vizat remanierile în Guvern, în baza evaluării activității miniștrilor. Urmează ca până la jumătatea lunii decembrie să fie finalizată evaluarea activității miniștrilor, iar cei care nu au făcut față sarcinilor, vor fi demiși.

Despre informațiile apărută recent în presă, precum că liderul PDM Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România, Vitalie Gamurari a spus că este un fals.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău