Mai puțină birocrație în sistemul educațional: MEC a exclus mai multe rapoarte și documente de evidență în grădinițe

  • 08 Februarie 10:56
Mai puțină birocrație în sistemul educațional: MEC a exclus mai multe rapoarte și documente de evidență în grădinițe

Într-un efort de a debirocratiza sistemul educațional, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a exclus 9 modele de rapoarte, 3 planuri, 5 registre de evidență și 10 mape/dosare/portofolii, care anterior trebuiau elaborate de managerii, educatorii și personalul nedidactic al grădinițelor.

În procesul de revizuire a Nomenclatorului au fost implicați directori de instituții de educație timpurie, metodiști, educatori și asistenți medicali.

Potrivit MEC, subiectul a fost discutat în cadrul mai multor ședințe organizate de minister cu managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și specialiștii responsabili pentru educația timpurie din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului. Participanții la discuții au apreciat că noile prevederi simplifică și sistematizează lucrul personalului din IET, oferindu-le posibilitatea să-și autoevalueze activitatea.

Conform noilor modificări, fiecare instituție de învățământ în parte va decide formatul de elaborare, completare și păstrare a documentației (format electronic, hârtie, mape/dosare/portofolii sau separat).

Varianta electronică a documentelor, suporturilor didactico-metodice, materialelor/ fișelor/registrelor și rapoartelor se poate păstra în fișiere special organizate, la care să aibă acces orice angajat al instituției, responsabil pentru deținerea oricărui dosar vizat de nomenclator.

Revizuirea Nomenclatorului face parte din primul pachet de debirocratizare a sistemul educațional, lansat de MEC. Ministerul va continua să realizeze și alte acțiuni menite să completeze măsurile inițiale și să simplifice activitatea didactică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău