MAI: Polițiștii care au sechestrat tirajul ziarului „Cuvântul”, suspendați din funcție pe durata anchetei

  • 11 Mai 2018 09:25
MAI: Polițiștii care au sechestrat tirajul ziarului „Cuvântul”, suspendați din funcție pe durata anchetei

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că a intervenit în urma apelului organizațiilor nonguvernamentale din domeniul mass-media privind confiscarea de către poliția locală a unui autoturism în care se afla tirajul ziarului „Cuvântul” din Rezina. 

Potrivit unui comunicat, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, dat indicații Inspectoratul General al Poliției (IGP0, care a inițiat, astăzi, o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, „pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale”. De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Într-o declarație emisă, organizațiile de media menționează că tirajul săptămânalului regional independent „Cuvântul” a fost sechestrat în timp ce era transportat de la tipografie la centrul de posta din Rezina. „Motivul invocat de poliția din Rezina, și anume lipsa foii de parcurs a șoferului care transporta tirajul ziarului „Cuvântul” într-un automobil privat în raza orașului Rezina, este unul ilegal și reprezintă o încălcare a normelor de transport în vigoare. ONG-urile de media susțin că, sechestrarea tirajelor unor publicații este o practică a regimurilor totalitare, reprezentând un derapaj antidemocratic și un atac grav asupra libertății de exprimare”, susțin organizațiile de media. 

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția va reveni cu detalii despre rezultatele anchetei. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău