Mai mulți tineri vor beneficia de susținere în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”

  • 26 Februarie 2020 15:20
Mai mulți tineri vor beneficia de susținere în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”

Treizeci și șase de tineri vor beneficia de burse anuale, în valoare de zece mii de lei fiecare, în cadrul Programului „Burse pentru Viitorul Tău!”. Aceștia au fost desemnați marți, 25 februarie, în cadrul ceremoniei de premiere a finaliștilor programului, transmite MOLDPRES.

În acest an, la concurs au participat 75 de studenți de la 16 instituții de învățământ superior din țară.

„Voi sunteți prezentul și viitorul acestei țări, iar acest premiu vine să vă încurajeze, continuați să credeți în voi și abilitățile voastre”, a spus la eveniment Corneliu Popovici, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” își propune reducerea inegalității în vederea accesului la studii universitare al tinerilor ce provin din familii defavorizate din Republica Moldova, prin oferirea suportului financiar necesar întru asigurarea unei educații de calitate. Pe parcursul celor șase ediții anuale ale proiectului, începând cu anul 2014, 615 de studenți au participat la concurs, fiind acordate în total 235 de burse.

Beneficiarii de burse pot candida pentru reînnoirea acesteia, în următorul an de studiu, cu condiția demonstrării performanțelor academice și a implicării în activități extracurriculare. Programul poate oferi susținere pe o durată maximă de trei ani de studiu.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informații Universitare /CIU/ și a fost realizat pe parcursul a trei ediții (până în anul 2012) cu sprijinul Fondului de Urgență/Fundațiile pentru o Societate Deschisă. Începând cu anul 2014, proiectul este implementat de către CIU, cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, precum și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău