Mai mulți politicieni și foști miniștri ai sănătății îi cer demisia șefului ANSP, Nicolae Furtună, după ce a declarat că persoanele care au decedat de COVID-19 erau o „povară”

  • 08 Septembrie 11:37
Mai mulți politicieni și foști miniștri ai sănătății îi cer demisia șefului ANSP, Nicolae Furtună, după ce a declarat că persoanele care au decedat de COVID-19 erau o  „povară”

Mai mulți politicieni și foști miniștri ai sănătății îi cer demisia șefului Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, după ce a declarat că persoanele care au decedat de COVID-19 erau o povară.

Fostele ministre ale Sănătății, Ala Nemerenco și Ruxanda Glavan îi cer acestuia să plece din funcție. Ala Nemerenco, care l-a numit în funcție în timpul mandatului său, a scris că șeful ANSP a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi. 

Fosta șefă de la Ministerul Sănătății, Ruxanda Glavan, a scris că Nicolae Furtună ar fi un „funcționar penal, care a omorât sute de oameni prin neglijența și incompetența sa”.

Și Partidul Democrat, aflat la guvernare alături de Partidul Socialiștilor, a cerut ca Nicolae Furtună să-și prezinte scuze publice și demisia. Liderul PD, Pavel Filip, a calificat declarațiile șefului ANSP ca fiind scandaloase și cinice.

„O insultă la adresa tuturor celor care au fost infectați cu COVID sau au pierdut pe cineva drag în această luptă. Solicităm scuze publice în fața celor care au avut de suferit în urma acestei crunte pandemii și demisia de onoare a acestui personaj”, a scris Pavel Filip.

Și vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, a subliniat că asemenea declarații sunt insulte. „Medicul șef al lui Dodon spune ce crede guvernarea despre victimile pandemiei: că erau o povara pentru stat și oamenii singuri sunt de vină că au sănătatea șubredă și că ajung să fie răpuși de virus”, a scris acesta pe Facebook.

Într-o intervenție live, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a spus că demisia epidemiologului șef ar fi un gest prea mic pentru o jignire atât de mare. Liderul Platformei DA a spus că actuala guvernare că nu poate gestiona criza de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6
Ploaie ușoară
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
13
Thu
14

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău