Mai mulți ofițeri ruși au fost pedepsiți după ce în luptele din Ucraina au fost trimiși recruți

  • 07 Iunie 2022 16:58
Mai mulți ofițeri ruși au fost pedepsiți după ce în luptele din Ucraina au fost trimiși recruți

Autoritățile din Rusia au pus sub acuzare aproximativ o duzină de ofițeri din armată după ce sute de recruți au fost trimiși la luptă în Ucraina, a declarat marți un procuror militar, scrie Rador.

Președintele Vladimir Putin a negat în mod repetat că Rusia folosește recruți, tineri care sunt recrutați de stat pentru a servi în armată, spunând că doar soldați și ofițeri profesioniști participă la operațiunea sa militară.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării a recunoscut în martie că unii recruți au fost trimiși din greșeală la luptă. "Conform Districtului Militar de Vest..., aproximativ 600 de soldați recruți au fost implicați în operațiunea militară specială, însă toți s-au întors cât mai curând posibil", a declarat procurorul Arthur Ieghiev, vorbind în camera superioară a parlamentului rus.

Ofițerii care au permis acest lucru s-au confruntat cu proceduri disciplinare, inclusiv cu perspectiva concedierii, a spus el, fără a oferi mai multe detalii.

Problema implicării recruților în război este foarte sensibilă în Rusia. Deși autoritățile din Rusia au încetat să mai publice statistici despre câți dintre soldații lor au murit în Ucraina, estimările se ridică la mii de victime. Unele asociații care reprezintă mamele soldaților ruși și-au exprimat îngrijorarea cu privire la recruții trimiși la luptă, în pofida unei pregătiri neadecvate.

Toate părțile din conflictul din Ucraina au sisteme de recrutare în cadrul cărora tinerii sunt obligați prin lege să efectueze serviciul militar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău