UPDATE | Un nou bilanț al atacurilor armate de la moscheile din Noua Zeelandă

  • 15 Martie 2019 11:27
UPDATE | Un nou bilanț al atacurilor armate de la moscheile din Noua Zeelandă

UPDATE Șeful poliției neo-zeelandeze, Mike Bush, a declarat vineri că 49 de oameni au fost uciși în orașul Christchurch, în cursul unor atacuri armate împotriva a două moschei, informează RADOR.

Unul dintre cei patru arestați ulterior în legătură cu aceste atacuri a fost acuzat oficial de crimă. 41 de oameni au murit în prima moschee atacată, alți șapte în incinta celei de-a doua și o persoană a murit la spital, a spus Mike Bush într-o conferință de presă în cadrul căreia a descris atacurile ca pe "o acțiune foarte bine planificată". Bărbatul acuzat de crimă are până în 30 de ani și va compărea sâmbătă în fața unei instanțe, a adăugat Bush.

Jacinda Ardern a declarat că în țară a fost instituit cel mai înalt nivel de securitate. Totodată, ea a spus că persoanele arestate de poliție, în număr de patru, au exprimat poziții extremiste, însă nu se află pe nici o listă cu suspecți a poliției, potrivit Rador

Atacul a avut loc în timpul rugăciunii de vineri, a declarat poliția, informează Agerpres.

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat că 'aceasta este una dintre cele mai întunecate zile ale Noii Zeelande'.

Martorii au descris că este mult sânge și decese multiple și împușcăturile ar fi avut loc în șase locuri diferite.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău