Mai mulți locuitori ai Chișinăului au rămas fără apă, după ce instalațiile au înghețat din cauza gerului

  • 12 Ianuarie 12:38
Mai mulți locuitori ai Chișinăului au rămas fără apă, după ce instalațiile au înghețat din cauza gerului

Mai mulți locuitori ai capitalei au rămas fără apă, după ce zeci de instalații neprotejate au înghețat din cauza gerului din ultimele zile,. arată un comunicat al Apă-Canal Chișinău.

În pofida recomandărilor și avertizărilor repetate, lansate de către reprezentanții Întreprinderii, gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulți locuitori ai capitalei, după ce zeci de instalații de apă neprotejate au înghețat.

La Departamentul dispecerat al S.A. „Apă-Canal Chișinău” au fost înregistrate circa 10 de cazuri de îngheț a branșamentelor și a apometrelor. Este vorba, în special, despre instalațiile din sectorul particular, echipele intervenind la adresele vizate pentru a remedia problemele apărute.

În contextul menținerii gerului, pentru a evita eventuale avarii și cheltuieli inutile, S.A. „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă consumatorii să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare, a gurilor de acces, a rețelelor interioare de canalizare și a branșamentelor la apă, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă, inclusive capacul de acces care închide căminul trebuie să fie bine ermetizat. Gestionarii fondului locativ sunt obligați să protejeze aceste bunuri!

În cazul în care nu vor fi respectate condițiile solicitate, Operatorul nu poartă răspundere pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare din lipsa protecției de către consumatorii non-casnici, dar și gestionarii fondului locativ.

Prin urmare, despre contoarele înghețate/ deteriorate, consumatorii pot anunța la numărul de telefon indicat în factura de plată.

Ulterior, conform, pct. 16 a Hotărârei ANRE nr. 363 din 25.08.21 achită pentru serviciile prestate la Centrul multifuncțional din str. Albișoara, 38. 

e plată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău