Mai mulți funcționari din Chișinău angajau fictiv persoane, iar ulterior ridicau ilegal salariul acestora. Ce pedeapsă riscă aceștia

  • 16 Octombrie 2020 11:20
Mai mulți funcționari din Chișinău angajau fictiv persoane, iar ulterior ridicau ilegal salariul acestora. Ce pedeapsă riscă aceștia

Mai multe persoane cu funcții de răspundere din cadrul unei instituții subordonate Direcției Educație Tineret și Sport Centru a municipiului Chișinău riscă până la 12 ani de închisoare după ce s-a constatat că angajau fictiv persoane, iar ulterior ridicau ilegal salariul acestora, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției capitalei, începând cu anul 2019, angajații instituției subordonate primăriei capitalei au angajat fictiv la muncă, în diferite funcții de exercițiu, mai multe persoane, unele din ele aflându-se în acel moment peste hotarele țării sau în instituțiile penitenciare. Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar mijloacele financiare erau însușite și folosite în interes personal, fiind adus un prejudiciu preliminar în sumă de aproximativ 210 mii de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și birourile de serviciu ale persoanelor suspecte, au fost depistate carduri salariale ale persoanelor angajate fictiv, actele care au stat la baza angajării acestor persoane, precum și bani.

Pe acest fapt, a fost inițiată o cauză penală pentru delapidare, iar dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău