Mai mulți aleși locali, infectați cu COVID-19

  • 30 Martie 2020 18:44
Mai mulți aleși locali, infectați cu COVID-19

În țară au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul primarilor și președinți de raion. Aleșii locali au fost internați și se simt bine. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu luni seara, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

Premierul a declarat că, din datele prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, se constată că oamenii au devenit mai conștienți în ceea ce ține de prevenirea infecție cu COVID-19. La poliție parvin sute de apeluri prin care sunt raportate cazurile în care cetățenii nu respectă restricțiile legate de regimul de autoizolare. Există mai multe procese verbale și amenzi aplicate.  

Ion Chicu a declarat că ministrul de interne s-a deplasat astăzi în cele două localități din raionul Hâncești, aflate în carantină și, potrivit constatărilor, regimul este respectat. În localitatea Sofia, regimul de carantină de 14 zile expiră în două zile. Dacă în această perioadă nu vor fi cazuri noi de COVID-19, carantina nu se va prelungi. În localitatea Bălceana, aflată în carantină, ultimul caz de coronavirus a fost înregistrat pe 25 martie.

Din cele 298 de cazuri de COVID-19 confirmate până acum în Republica Moldova, 15 pacienți au fost tratați. Două persoane au decedat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău