Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcție

  • 18 Octombrie 2018 09:40
Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcție

Mai multe fonduri publice care dețin acțiuni la Facebook au susținut miercuri o propunere de înlăturare a lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei, afirmând că operatorul rețelei sociale nu a gestionat bine mai multe scandaluri de amploare, scrie News.ro.

Propunerea, care va fi votată la adunarea generală a acționarilor care va avea loc în luna mai  2019, cere consiliului de administrație al Facebook să transforme postul de președinte al board-ului într-o funcție independentă.

Facebook nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Trezoreriile statelor Illinois, Rhode Island și Pennsylvania și trezorerierul orașului New York, Scott Stringer, s-au alătural propunerii făcute în acest sens de fondul de hedging Trillium Asset Management în luna iunie.

Potrivit propunerii, lipsa unui președinte independent și a supravegherii a contribuit la gestionarea necorespunzătoare a unei serii de controverse grave, inclusiv implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite și scurgerea de date către Cambridge Analytica.

Zuckerberg deține aproximativ 60% din drepturile de vot, potrivit unei declarații depuse în aprilie la autoritățile de reglementare.

Fondurile de pensii din New York City dețineau aproximativ 4,5 milioane de acțiuni Facebook, la 31 iulie.

Trezoreria din Pennsylvania deține 38.737 de acțiuni Facebook, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, iar Trillium 53.000 de acțiuni.

Datele referitoare la deținerile trezoreriilor din Illinois și Rhode Island nu au fost disponibile imediat.

sursa: digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău