Mai multe servicii publice pentru antreprenori vor fi digitalizate

  • 21 Martie 14:33
Mai multe servicii publice pentru antreprenori vor fi digitalizate

O parte din serviciile publice oferite antreprenorilor vor fi digitalizate, iar altele vor fi prestate în mod proactiv. Parlamentul a votat în lectura a doua, astăzi, un PROIECT de adaptare a cadrului normativ pentru a permite digitalizarea serviciilor.

Astfel, interacțiunea antreprenorilor cu Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) va fi simplificată.

Șase servicii publice prestate de aceste instituții vor fi digitalizate.

În cadrul ANRCETI va fi digitalizată eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea stațiilor de radiocomunicații și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenționează să furnizeze servicii poștale.

La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital pe platforma instituției.

La INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică.

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ, elaborată de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, face parte din planul de prestare a 100 % de servicii publice în format digital până în 2030.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău