Mai multe puncte de reabilitare anticaniculă urmează a fi amenajate în întreaga țară

  • 27 Iunie 2017 12:14
Mai multe puncte de reabilitare anticaniculă urmează a fi amenajate în întreaga țară

Mai multe puncte de reabilitare anticaniculă urmează a fi amenajate în cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, dar și în raioanele Cahul, Bălți, și UTA Găgăuzia, potrivit unui comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. 

În Capitală, punctele de acordare a primului ajutor vor fi instalate pe următoarele adrese: sectorul Botanica - în apropiere de Centrul Comercial „1000 de Mărunțușuri”, sectorul Centru - în prejma „Pieții Centrale”, sectorul Râșcani - în apropierea „Pieții Matei Basarab”, sectorul Ciocana - pe strada Ginta Latina nr.18.

Pe parcursul zilelor cu temperaturi înalte, oamenii care se vor adresa la punctele de reabilitare vor beneficia de apă și de ajutor calificat în cazul în care se vor simți rău. Mai mult, salvatorii vor oferi posibilitatea cetățenilor să se odihnească, pentru a nu se expune soarelui în orele de vârf. Oamenii sunt rugați să apeleze la ajutor și să vină la punctele de reabilitare din sectoarele indicate.

În Capitală mai sunt amenjate 45 de puncte reabilitare pe timp de caniculă în holurile instituțiilor medicale. De asemenea, corturi anticaniculă sunt și pe câteva plaje din zonele de agrement din municipiul Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău