Mai multe proiecte pentru dezvoltarea antreprenoriatului, în valoare de mai bine de 400 de mii de euro, vor fi derulate în următorul an pe ambele maluri ale Nistrului

  • 18 Mai 2022 13:09
Mai multe proiecte pentru dezvoltarea antreprenoriatului, în valoare de mai bine de 400 de mii de euro, vor fi derulate în următorul an pe ambele maluri ale Nistrului

Mai multe proiecte pentru dezvoltarea antreprenoriatului, în valoare de mai bine de 400 de mii de euro, vor fi derulate în următorul an pe ambele maluri ale Nistrului, grație unui program finanțat de UE în vederea încurajării măsurilor de promovare a încrederii. 13 certificate de grant, în sumă de până la 40.000 de euro fiecare, au fost înmânate, astăzi, la Chișinău, autorilor proiectelor, în mare parte femei, de către reprezentanții Delegației UE la Chișinău și PNUD Moldova, transmite Radio Chișinău.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a spus în cadrul ceremoniei că, prin finanțarea acestor proiecte, se fac investiții în dezvoltarea Rep. Moldova.

„Susținând inițiativele Dvs., noi susținem, de fapt, dezvoltarea țării. (...) Sunteți 13 tineri curajoși care veți contribui la crearea a 63 de locuri de muncă pe ambele maluri ale râului Nistru, ceea ce este de o importanță deosebită în această perioadă post-pandemică.”

Reprezentanta rezidentă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, Dima Al-Khatib, a apreciat curajul tinerilor antreprenori.

„Susținerea tineri antreprenorilor, în comun cu organizațiile societății civile, sunt investiții în creșterea economică, în generația tânără, în tinerele familii și în viitorul comunităților noastre. Astăzi sărbătorim acest spirit al antreprenoriatului pentru acești 13 femei și bărbați care au luat decizia curajoasă de a începe o afacere și sunt pasionați de ideea de a contribui la o viață mai bună.”

Elvira Benderleu, una dintre beneficiarele programului, va dezvolta brandul său de genți ecologice și, potrivit ei, astfel de proiecte opresc migrația.

„Implementând aceste proiecte, noi suntem încurajați să continuă, activitatea aici, la noi acasă, și să contribuim la dezvoltarea economiei țării noastre.”

Cu fondurile oferite celor 13 tineri antreprenori în cadrul programului european vor fi dezvoltate afaceri rurale și de turism, produse din industrii creative, achiziționate linii de producere a unor produse alimentare artizanale și dezvoltate spații pentru sport.

Unul dintre partenerii Delegației UE la Chișinău și PNUD Moldova în acest program este Camera de Comerț și Industrie de la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău