Atenție, călători: Mai multe posturi vamale și-au sistat activitatea din partea Ucrainei

  • 25 Noiembrie 2022 08:48
Atenție, călători: Mai multe posturi vamale și-au sistat activitatea din partea Ucrainei

Poliția de Frontieră informează că din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană, dar și a defecțiunilor tehnice care apar la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina, periodic punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene își sistează activitatea.

În aceste circumstanțe, îndemnăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare.

- Pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat și creșterea timpilor de așteptare, recomandăm călătorilor din timp să se informeze despre situația din punctele de trecere a frontierei.
Contactați-ne: 022 259 717, Linia Verde a Poliției de Frontieră care este funcțională non-stop.

- Urmăriți online situația sau locațiile punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene, consultând rubricile TRAFIC ONLINE (http://border.gov.md/camere-web) sau HARTA INTERACTIVĂ (http://border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat)
Astfel, orice călător își va putea modifica itinerarul deplasării, în cazul când punctul de trecere a frontierei ales și-a sistat activitatea, și să opteze pentru cel mai apropiat punct deschis circulației.

- Abonați-vă sau urmăriți actualizările privind situația la trecerea frontierei de stat pe rețelele de socializare ale Poliției de Frontieră, unde operativ se publică informații în timp real. (https://t.me/politiadefrontiera)

- În măsura posibilităților, amânați-vă sau contramandați deplasările în Ucraina, ținând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, unde infrastructura este precară și acest fapt acționează direct la procesul de activitate al autorităților de frontieră și vamale din Ucraina.

Menționăm că în cazurile de deconectare a energiei electrice, Poliția de Frontieră este pregătită să intervină și să asigure funcționalitatea programului de lucru transfrontalier. 

În acest sens, fiecare subdiviziune de frontieră este dotată cu generatoare electrice și alte echipamente speciale, iar pe linia de activitate se aplică planul de contingență pentru a identifica soluții de redresare a oricărei situații de criză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău