Mai multe plângeri ale piloților care au zburat cu Boeing 737 MAX au ieșit la iveală

  • 13 Martie 2019 16:34
Mai multe plângeri ale piloților care au zburat cu Boeing 737 MAX au ieșit la iveală

Mai mulți piloți americani care au zburat cu avioane Boeing 737 MAX 8 au înregistrat mai multe plângeri oficiale în legătură cu problemele pe care le-au întâmpinat în zbor, potrivit unei baze de date federale accesate de CNN, potrivit Digi24.ro.

Într-una dintre plângeri, căpitanul sesizează o anomalie a autopilotului, care a făcut ca avionul să intre în picaj vertical, la scurt timp după decolare. Un al doilea pilot raportează o problemă similară, cu un avin care s-a înclinat cu botul în jos, imediat ce a fost activat autopilotul, în timpul decolării. Căpitanul a reușit să remedieze problema dezactivând autopilotul și preluând controlul manual al avionului, până la destinație.

Deși datele publicate de CNN nu identifică nici numele piloților, nici compania aeriană pentru care lucrează aceștia, în SUA doar două companii aeriene au în flota lor avioane Boeing 737 MAX 8: American Airlines și Southwest Airlines.

Sesizările depuse de piloți raportează probleme asemănătoare cu ce s-a întâmplat în timpul zborului Lion Air, care s-a prăbușit în luna octombrie, în Indonezia, la câteva minute de la decolare.

Anchetatorii accidentului aviatic din Indonezia suspectează că prăbușirea avionului ar fi fost cauzată de senzorii aeronavei, care ar fi transmis informații incorecte care ar fi activat un software de zbor automatizat numit „Sistemul de mărire a caracteristicilor de manevrare” (MCAS), care a forțat botul avionului în jos.

Luni, CEO-ul companiei Ethiopian Air a declarat că pilotul avionului prăbușit duminică a contactat turnul de control, la câteva minute după decolare, și a cerut permisiunea de a reveni pe aeroport, invocând comportamentul defectuos al aeronavei în zbor. Imediat după ce turnul de control i-a acordat permisiunea, avionul a dispărut de pe radare și s-a prăbușit.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău