Mai multe persoane se plâng că au plătit pentru locuințe pe care nu le-au mai primit

  • 27 Iunie 2019 17:20
Mai multe persoane se plâng că au plătit pentru locuințe pe care nu le-au mai primit

Au achitat sume care se situează în jurul a 35000 de euro pentru a cumpăra apartamente aflate în blocuri în construcție, dar au rămas și fără bani, și fără case. Despre aceasta a vorbit un grup de persoane la o conferință de presă la IPN, desfășurată pe 27 iunie.

Persoanele au vorbit despre faptul că au investit într-un imobil aflat pe strada Sadoveanu, 15, dar firma de construcție a intrat în insolvență, fără a pune apartamentele la dispoziția cumpărătorilor.

Ludmila Pescari, una dintre persoanele păgubite, a spus că, la finele anului 2015, a achitat banii pentru un apartament în blocul construit de compania Consam SA. I s-a promis că va intra în posesia locuinței în 2016, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Cea mai urâtă parte a istoriei noastre este că am aflat în 2018 că firma a intrat în insolvență. De atunci a început coșmarul nostru.”, a spus femeia, care a făcut un apel la procuratură și judecători să își facă treaba cu transparență, pentru a putea să își recupereze pagubele.

Un alt păgubit, Victor Pescari, a precizat că firma Consam SA a intrat în insolvență în 2018, deși la începutul acestui an nu figura cu datorii. „Am dat la Procuratura Generală pentru a face o investigație. Am fost respinși și trimiți la Procuratura Ciocana, care nu are competențe de a dezvălui toate nelegiuirile. De fiecare dată ne întâlnim cu obstacole”, a spus Victor Pescari.

Un alt investitor este Vlad Pescari care, de asemenea, a plătit pentru un apartament. „Suma a fost plătită integral. Se fac multe ilegalități, avem act constatator că, timp de doi ani, practic nu s-a făcut nimic. Ne-am adresat la foarte multe organe competente în Chișinău și am fost respinși”, a spus Vlad Pescari. Acesta a mai declarat că cel care le-a luat banii fără a le mai da apartamentele achitate este „un personaj din preajma Președinției Republicii Moldova”.

Cristina Rudei a plătit banii pentru apartament în ianuarie 2017, cu promisiunea că la finalul acelui an va intra în posesia locuinței. „Am fost hrăniți mereu cu promisiuni, ni se spunea că într-o lună, în două luni, vom intra în posesia casei”, a spus Cristina Rudei.

„Noi cerem doar să ni se facă dreptate și să se întoarcă organele de drept cu fața la noi”, a spus Nina Potîngă, o altă persoană care a achitat bani pentru un apartament pe care nu l-a mai primit.

Ion Ciumac, avocatul celor care se declară păgubiți a precizat că reprezintă în instanțele de judecată un grup de aproximativ 20 de persoane. „Avocatul debitorului, direct, s-a expus în fața instanței de judecată că va tergiversa procesul atâta timp cât va socoti necesar, până va obține ceea ce și-a pus în plan”, a spus Ion Ciumac.

La conferință a fost prezent și deputatul Dan Perciun, care a spus că în acest caz au fost păgubite 100 de familii. „Oamenii încearcă zadarnic să își găsească dreptatea în sistemul judecătoresc, în sistemul corupt, dar nu reușesc să învingă împotriva banilor acestei companii de construcții”, a declarat Dan Perciun. Acesta a mai spus că, în calitate de deputat, va face tot posibilul ca Parlamentul să revină la promovarea unei legi a insolvabilității, care să protejeze oamenii în fața companiilor de construcții.

Compania vizata nu a comentat deocamdată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-3,37
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
4
Fri
6
Sat
5
Sun
3
Mon
2
Arhivă Radio Chișinău