Mai multe ONG-uri protestează împotriva deciziei autorităților din Zambia să sacrifice 2.000 de hipopotami

  • 14 Februarie 2019 18:45
Mai multe ONG-uri protestează împotriva deciziei autorităților din Zambia să sacrifice 2.000 de hipopotami

Zambia a provocat miercuri revolta activiștilor pentru drepturile animalelor anunțându-și intenția de a sacrifica un număr de 2 000 de hipopotami în următorii cinci ani pentru a reduce numărul considerat excesiv al acestora în estul țării, informează AFP.

Sacrificarea animalelor ar urma să înceapă în luna mai în momentul deschiderii sezonului de vânătoare, au indicat surse din cadrul Ministerul Turismului.
         
'În prezent, numărul de hipopotami din Parcul Național Luangwa de Sud este de 13.000, în timp ce Luangwa nu poate găzdui decât 5.000 de exemplare (...) Acest fapt reprezintă un pericol pentru ecosistem', a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul ministerului amintit sub protecția anonimatului.

Autoritățile din Zambia au anunțat în ultimii ani proiecte similare, însă au renunțat de fiecare dată la presiunea activiștilor pentru drepturile animalelor, care și-au făcut auzită vocea și săptămâna aceasta.

ONG-ul Born Free a respins argumentele formulate de autorități.

'Prima dată a fost vorba de prevenirea unei epidemii de antrax. Apoi nivelul apei din râul Luangwa era prea mic. Acum este vorba de un număr prea mare de hipopotami. Niciuna dintre aceste justificări nu ține', a declarat președintele Born Free, Will Travers.
                
Pentru ONG, proiectul autorităților din Zambia este motivat în principal de aspecte de natură economică, deoarece hipopotamii vor fi vânduți sub formă de trofee.
             
Potrivit lui Travers, sacrificarea hipopotamilor ar putea genera venituri de circa 3 milioane de euro.
      
O companie din Africa de Sud oferă deja un sejur în Zambia cu un 'pachet hipopotam', de 200.000 de rand (12.800 de euro), pentru cinci animale ucise per vânător, a indicat ONG-ul.
                
Hipopotamii sunt considerați animale 'vulnerabile' de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN), în condițiile în care în prezent în întreaga lume există doar 130.000 de exemplare în libertate, potrivit estimărilor Born Free.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău