Mai multe mărci destinate producției alcoolice au fost excluse din Lista mărcilor proprietate a statului

  • 06 Octombrie 2022 16:21
Mai multe mărci destinate producției alcoolice au fost excluse din Lista mărcilor proprietate a statului

Mărcile Noroc, Plai, Primăvara, Strălucitor, Lucitor, Lucistoe, Alb de Codru, Mireasma Codrului și Extra, destinate producției alcoolice,  nu se  vor mai regăsi în Lista mărcilor proprietate a statului, iar reînnoirea înregistrării lor nu se prevede.

În ședința din 5 octombrie, Cabinetul de Miniștri a decis excluderea acestora din Lista menționată, având în vedere că acestea nu au fost solicitate de mai mult timp de către agenții economici din domeniu, scrie Bizlaw.md.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, gestionar a mărcilor enumerate, nu renunță în totalitate la acestea, pe perioada valabilității protecției.

Mai exact, mărcile vor fi incluse în Lista celor pentru care nu se realizează reînnoirea înregistrării (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 975/2016 privind gestionarea mărcilor proprietate a statului pentru producția alcoolică). În acest fel, autoritățile vor să optimizeze mijloacele financiare pentru reînnoirea mărcilor proprietate a statului pentru producția alcoolică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău