Mai multe instituții teatrale și concertistice vor fi reorganizate

  • 18 Ianuarie 2019 17:51
Mai multe instituții teatrale și concertistice vor fi reorganizate

Mai multe instituții teatrale și concertistice vor fi reorganizate, prin transformarea acestora din întreprinderi de stat în instituții publice. Decizia a fost luată astăzi de guvern, informează MOLDPRES.

ecretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat la ședința executivului că printre instituțiile vizate se numără Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Republican „Luceafărul”, Teatrul Național „Eugene Ionesco”, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov”, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, Teatrul „Alexei Mateevici”, Teatrul Național de Stat „Vasile Alecsandri”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă și Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”.

Potrivit deciziei, funcția de fondator al instituțiilor respective va fi exercitată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Autorii proiectului au argumentat transformarea acestor întreprinderi în instituții publice prin necesitatea ajustării formei de organizare, respectiv a actelor de constituire la prevederile normelor juridice care reglementează activitatea entităților menționate.

Instituțiile publice nou-create vor fi succesorii de drepturi și obligații ai întreprinderilor de stat reorganizate prin transformare.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău