Mai multe instituții de învățământ sunt închise din cauza gripei

  • 11 Februarie 2016 11:03
Mai multe instituții de învățământ sunt închise din cauza gripei

Mai multe instituții de învățământ din țară și-au sistat temporar activitatea din cauza numărului mare de infecții respiratorii acute.

Este vorba despre câteva grădinițe și o școală din raionale Călărași, Strășeni, Taraclia și Ceadîr-Lunga, transmite IPN.

Două grădinițe din Călărași și Strășeni au fost închise după ce 34 de copii, în total, s-au îmbolnăvit de infecții respiratorii acute.

De asemenea a fost întreruptă activitatea într-o școală din raionul Taraclia. În acest caz este vorba de circa 40 de copii bolnavi din cei 260 de elevi. Deocamdată cele trei instituții au fost închise pentru o săptămână.

A fost sistată și activitatea unei grădinițe din Ceadîr-Lunga. Din cei 195 de copii, care frecventau instituția 59 s-au îmbolnăvit. Totodată, 12 educatoare suferă de infecții respiratorii acute.

Cele două instituții de învățământ preșcolar din raion, care au fost închise acum două săptămâni din cauza numărului mare a infecțiilor respiratorii, și-au reluat activitatea.

La începutul săptămânii, autoritățile au anunțat că pragul epidemic de îmbolnăvire prin infecțiile respiratorii acute a fost depășit.

Numărul persoanelor afectate a ajuns la peste 12 mii. Totodată, de la începutul sezonului, în țară s-au înregistrat peste 300 de cazuri de gripă sezonieră, iar patru persoane au decedat. Autoritățile au dispus ca evenimentele publice cu multă lume să fie temporar interzise.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău