Mai multe centre de tineret vor fi deschise în Capitală

  • 20 Mai 2019 14:25
Mai multe centre de tineret vor fi deschise în Capitală

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Primăria municipiului Chișinău au încheiat un parteneriat pentru deschiderea mai multor centre de tineret în capitală. Primul va fi inaugurat chiar astăzi, în sectorul Ciocana.

Ministerul și-a asumat cheltuielile pentru amenajare, în valoare de 110 mii de lei, iar municipalitatea va plăti salariile angajaților instituției, transmite IPN.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a spus, la semnarea acordului, că dezvoltarea sectorului tineret și a oportunităților pentru participarea tinerilor în viața socială este posibilă doar cu eforturi comune din partea instituțiilor statului și a comunității.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că în trei suburbii ale capitalei activează centre de tineret, iar municipalitatea își propune să deschidă asemenea instituții în fiecare localitate.  Ruslan Codreanu a îndemnat tinerii să deschisă cât mai des ușa acestor centre și și-a exprimat încrederea că aici vor putea accesa serviciile de care au nevoie.

MECC a semnat, până acum, acorduri de parteneriat cu 20 de administrații publice locale pentru deschiderea centrelor de tineret. Parteneriatul are drept scop consolidarea capacităților instituționale pentru dezvoltarea și extinderea teritorială a serviciilor de tineret, astfel încât să fie sporit numărul tinerilor beneficiari și crearea unui spațiu sigur pentru tineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău