Mai multe cazuri de agitație electorală, transportare organizată a alegătorilor și alte încălcări, înregistrate de polițiști

  • 11 Iulie 2021 14:05
Mai multe cazuri de agitație electorală, transportare organizată a alegătorilor și alte încălcări, înregistrate de polițiști

Mai multe cazuri de agitație electorală, de transportare organizată a alegătorilor și alte încălcări au fost înregistrate de polițiști în diferite localități din Rep. Moldova.

Potrivit șefului-adjunct al IGP, Marin Maxian este vorba de 10 cazuri de transportare a alegatorilor au fost înregistrate în Bender, Comrat, Dubăsari, Fălești, Hâncești, Rezina și Drochia.

S-au înregistrat, de asemenea, opt cazuri de afișaje electorale rămase în raza de mai mult de 100 metri față de secțiile votare, precum și patru cazuri de  agitație electorală.

Totodată, au fost înregistrate patru cazuri de bănuială rezonabilă de corupere în Bender, Strășeni și Drochia, iar în prezent se desfășoară acțiunile de documentare necesare corespunzătoare din partea IGP.

Au fost înregistrate și incidente cu buletinele de vot prin fotografierea acestora de către unii alegători, dar și de unii observatorii din partea concurenților electorali.

Inspectoratul General de Poliție îndeamnă cetățenii care sunt martori la incidente de acest gen, să sesizeze de urgență organele de drept.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău