Mai multe busturi vor fi edificate în orașul Călărași. Un proiect de hotărâre, adoptat de Guvern

  • 27 Aprilie 2022 15:37
Mai multe busturi vor fi edificate în orașul Călărași. Un proiect de hotărâre, adoptat de Guvern

Busturile domnitorilor Dimitrie Cantemir, Alexandru cel Bun, Petru Rareș și ale scriitorilor Ion Creangă, Alexei Mateevici și Adrian Păunescu vor fi edificate în orașul Călărași. Un proiect de hotărâre a fost adoptat astăzi de către membrii Guvernului.

Acțiunea are scopul promovării valorilor naționale prin intermediul operelor de artă monumentală, integrarea acestora în politicile culturale și de dezvoltare urbanistica și turistică a orașului Călărași, potrivit notei informative la proiect.

Instalarea monumentelor face parte din proiectul transfrontalier ”Îmbunătățirea activității turistice prin conservarea patrimoniului cultural și istoric",  acceptat spre finanțare în cadrul Programului Operațional Comun  Instrumentului European de Vecinătate (ENI) România - Republica Moldova 20l4 – 2020, proiect implementat de către Consiliul raional Călărași în parteneriat cu Primăria comunei Miroslava, județul Iași, România, în perioada anilor 2018-2021.

Tergiversarea procedurii de promovare și aprobare a proiectului de hotărâre de Guvern a fost cauzată de instabilitatea politica din acea perioadă, se mai arată în proiectul de Hotărâre.

Tot astăzi, Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul de lege privind înființarea bustului Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt în satul Sălcuța, raionul Căușeni. Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea bustului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului Primăriei satului Sălcuța, precum și din donații și  sponsorizări.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:1,54 m/s
Fri
7
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău