Mai multe ambulanțe au rămas blocate în zăpadă

  • 06 Aprilie 2023 13:52
Mai multe ambulanțe au rămas blocate în zăpadă

IMSP CNAMUP informează că pe parcursul ultimelor 24h Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească s-a confruntat cu mai multe dificultăți în deservirea solicitărilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile și impractibilitatea drumurilor naționale.

Astfel, în seara zilei de 5 aprilie 2023, în jurul orelor 19:00, în raionul Ungheni s-au produs două cazuri de blocare a autosanitarelor. Prima echipă de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ungheni se deplasa la o solicitare în satul Lidovca.
 
Din cauza nămeților și drumurilor înzăpezite a fost solicitată intervenția pompierilor pentru a se deplasa la pacient. Menționăm faptul că echipa AMU a acordat ajutor medical prespitalicesc unui minor, după care echipa s-a întors la intrarea în localitate, unde se afla ambulanța și a continuat activitatea.
 
În același timp echipa PAMU Sculeni, fiind în misiune de serviciu, se întorcea de la o solicitare, fără pacient. În satul Floreni, membrii echipei de asistență medicală urgentă au rămas blocați în nămeți și a fost solicitată intervenția pompierilor, care de asemenea au rămas împotmoliți în zăpadă împreună cu alte automobile pe aceeași porțiune de drum. 
 
La momentul actual sunt întreprinse măsuri de deblocare a vehiculelor. Din fericire membrii echipelor AMU nu au avut de suferit.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău