Mai multe agenții de turism s-au reunit în cadrul unei Federații

  • 01 Octombrie 2014 09:00
Mai multe agenții de turism s-au reunit în cadrul unei Federații

Mai multe agenții de turism s-au reunit în cadrul unei Federații de promovare a turismului, cu scopul de a face Republica Moldova mai atractivă pentru vizitatori.

Membrii federației afirmă că în țara noastră există multe destinații turistice, care, însă nu sunt suficient de bine promovate, atât peste hotare, cât și în rândul localnicilor. 

Turismul este o ramură slab dezvoltată în Republica Moldova, iar pentru fortificarea acesteia este nevoie de unificarea forțelor atât ale agenților economici, cât și ale autorităților din domeniu, a subliniat unul dintre membrii Federației de promovare a turismului, Alexandru Filipschi, directorul unei agenții de turism.

Una dintre direcțiile de promovare a atracțiilor turistice din Republica Moldova ar putea fi turismul rural, potrivit directorului unei rețele de informare în domeniu, Alexei Guțaga.

Federația de promovare a turismului va colabora cu structura similară din România, astfel încât să fie cunoscute destinațiile turistice de pe ambele maluri ale Prutului. Corina Martin, președintele Federației asociațiilor de promovare din România:

Federația de promovare a turismului își mai propune drept scop promovarea brandurilor autohtone, organizarea de trening-uri de perfecționare a personalului din domeniu și colaborarea cu alte instituții din domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău