Mai multe aeronave de luptă ale Chinei au încălcat spațiul aerian al Taiwanului

  • 18 Septembrie 2021 12:09
Mai multe aeronave de luptă ale Chinei au încălcat spațiul aerian al Taiwanului

Forțele aeriene din Taiwan au interceptat vineri 10 avioane chineze care au intrat în zona sa de apărare aeriană, a declarat ministerul apărării din Taiwan, la o zi după ce țară insulară din extremul Orient a anunțat o creștere cu aproape 9 miliarde de dolari a cheltuielilor militare pentru a contracara orice fel de amenințare din partea Chinei, notează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Taiwanul, susținut de China, a atenționat de mai mult timp în privința misiunilor repetate ale forțelor aeriene chineze desfășurate în apropierea insulei guvernate democratic, adesea în partea de sud-vest a zonei sale de apărare antiaeriană, aproape de insulele Pratas, controlate de guvernul din Taipei, scrie sursa citată.

Cea mai recentă misiune chineză a implicat șase avioane de luptă J-16 și două avioane de luptă J-11, dar și un antisubmarin, cât și o aeronavă de recunoaștere, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.

Taiwanul a trimis avioane de luptă pentru a avertiza aeronava Chinei, iar sistemele de rachete au fost activate pentru a monitoriza misiunile, a mai precizat Ministerul apărării din Taipei. 

Avioanele de luptă ale Beijingului au zburat într-o zonă apropiată de insulele Pratas, în timp ce antisubmarinul și aeronava de recunoaștere au fost interceptate în zona Canalului Bashi, care separă Taiwanul de Filipine, potrivit unei hărți emisă de guvernul taiwanez. 

De altfel, câteva nave de război, avioane de avertizare timpurie și bombardiere au desfășurat vineri în misiuni de patrulare și exerciții destinate îmbunătățirii capacităților comune de luptă ale armatei chineze în zonă, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Comandamentului operațiunilor militare al Chinei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău