Mai mult de jumătate din construcția a două sectoare ale traseului M3 a fost efectuată

  • 30 Septembrie 2021 10:33
Mai mult de jumătate din construcția a două sectoare ale traseului M3 a fost efectuată

Mai mult de jumătate din lucrările de construcție a traseului național M3 – sectoarele Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire a municipiului Comrat sunt executate, iar proiectele urmează să fie finalizate integral în anul 2022, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În cadrul unei vizite în teritoriu, directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan, a inspectat implementarea contractului privind construcția drumurilor nominalizate. În prezent, antreprenorul din Turcia execută lucrări de așternere a straturilor rutiere și construcție a terasamentului, relocare a utilităților, construcție a podurilor și a sistemului de drenaj pe sectorul de drum M3 Porumbrei – Cimișlia, scrie sursa citată.

Conform drumarilor, tronsonul are o lungime de 19 km și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 59%. Pe drumul de ocolire a orașului Comrat cu o lungime de 18,2 km, se efectuează lucrări de drenaj, construcție a terasamentului și a sistemului rutier, construcție a podurilor, precum și relocare a liniilor electrice de înaltă tensiune. Tronsonul are un progres al lucrărilor de circa 56%.

“Am depistat unele neconformități minore, care necesită a fi înlăturate de către antreprenor. Proiectul este imaginea finanțatorilor externi pentru cetățeni și este o prioritate să fie executat calitativ”, a estimat Sergiu Bejan.

Contractele încheiate au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții. Segmentul traseului național M3 Porumbrei – Cimișlia, traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia. Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale în anul 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,14 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău