FOTO | MAI: Salvatorii Republicii Moldova plecați în misiunea internațională din Turcia continuă să intervină în zonele de risc

  • 10 Februarie 2023 09:48
FOTO | MAI: Salvatorii Republicii Moldova plecați în misiunea internațională din Turcia continuă să intervină în zonele de risc

Salvatorii Republicii Moldova pregătiți în domeniul căutare-salvare urbană, plecați în misiunea internațională din Turcia, continuă să intervină în cea mai afectată regiune de seism, provincia Hatay, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Echipa USAR Moldova a reușit de la începutul misiunii chiar în primele ore de căutare să salveze un copil în vârstă de 3 ani viu și nevătămat, prins în ruinele unui bloc de locuit afectat puternic de cutremur.


Pe parcursul zilei de ieri, angajații IGSU au evaluat 6 clădiri rezidențiale cu 5 nivele, în urma lucrărilor desfășurate au fost depistate 4 victime, dintre care 3 sunt decedate. 


Salvatorii continuă în forță misiunea și astăzi, efectuând lucrări de evaluare a clădirilor avariate, intervenind pentru recuperarea sinistraților. 


Amintim, că cei 55 de salvatori cu 12 autospeciale de intervenție și 2 câini de căutare au ajuns la locul dezastrului în dimineața zilei de 9 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău