Magistrații au respins cererea de cercetare a lui Platon sub control judiciar

  • 25 Octombrie 2016 17:30
Magistrații au respins cererea de cercetare a lui Platon sub control judiciar

Judecătoria sectorului Buiucani a respins demersul avocaților lui Veaceslav Platon, cercetat pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, privind cercetarea acestuia sub control judiciar.

Judecătorul Nicolae Pasecinic a lăsat în vigoare hotărârea privind un nou termen de arest, pentru 30 de zile, în penitenciarul nr.13 din Chișinău, emis pe numele lui Platon.

La ieșirea din sala de judecată, Veaceslav Platon a strigat, adresându-se jurnaliștilor care așteptau pe hol, că hotărârea instanței "este absolut ilegală", relatează INFOTAG.

"Dictatura în Moldova se intensifică tot mai mult. Nu sper că voi fi eliberat degrabă", a spus el înainte ca mascații să pornească stațiile radio pentru a-l bruia pe bănuit.

Potrivit lui Veaceslav Platon, el s-a adresat a solicitat instanței să-i audieze în calitate de martori pe Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, dar cererea i-a fost respinsă.

Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut sub acuzația ca ar sta în spatele delapidării a sute de milioane de lei de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme off-shore. El riscă până la 25 de ani de pușcărie pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Omul de afaceri se declară nevinovat și spune ca dosarul sau ar fi fost fabricat de către prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc. Acesta din urmă respinge acuzațiile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău