Magistrat de la Judecătoria Buiucani, cercetat pentru îmbogățire ilicită

  • 09 Septembrie 15:54
Magistrat de la Judecătoria Buiucani, cercetat pentru îmbogățire ilicită

Un magistrat de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. La solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru efectuarea perchezițiilor în privința judecătorului. CSM a acceptat suspendarea magistratului din funcție.

„Confirmăm că procurorul general interimar a solicitat acordul CSM pentru a efectua percheziții la un judecător. Solicitarea a fost acceptată, iar în condițiile date urmează a fi efectuate acțiunile de urmărire penală. După finalizarea acestora vom reveni cu mai multe detalii. Identitatea magistratului nu poate fi divulgată, având în vedere faptul că sunt date cu caracter personal, dar și pentru a nu încălca principiul prezumției de nevinovăției”, a declarat pentru IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

TV 8 scrie că judecătorul vizat este Aureliu Postică. „Aureliu Postică are în proprietate două apartamente, iar în ultimii ani și-a construit și o casă de lux la Durlești. A reușit să acumuleze bani într-un fond de investiții din Austria și să facă ceva economii pe conturi bancare din Republica Moldova. Veniturile familiei sunt în mare parte din afacerile soției, care deține două companii de consultanță fiscală și juridică”, precizează sursa citată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău