Mafia pădurilor din Republica Moldova (Ziarul de Gardă)

  • 27 Iunie 2013 09:59
Mafia pădurilor din Republica Moldova (Ziarul de Gardă)

REVISTA PRESEI DIN 27 IUNIE

 

Ziarul de Garda scrie astăzi despre mafia pădurilor din Moldova. Potrivit publicației, directorul Întreprinderii de Stat „Silvocinegetica” Strășeni, Eugeniu Nazaria, fiind decorat de președintele Nicolae Timofti cu Ordinul „Gloria muncii” și de ÎPS Vladimir cu Ordinul „Recunoștinței”, s-a oferit „să vândă” 15 ha de pădure contra sumei de 50 mii de euro. Ziarul de Gardă susține că a identificat mai multe persoane fizice și juridice care au arendat suprafețe mari de pădure la Strășeni și Hâncești, începând cu anul 2008. Astăzi, aceștia vând 1 ha cu 10 mii de euro.

Notele la BAC, în premieră pe internet, titrează Adevărul. În acest an, absolvenții vor putea să-și vadă pe net testele de Bacalaureat verificate și scanate. Special pentru asta, Ministerul Educației a creat portalul www.bac.edu.md.

Adevarul explica în ediția de astăzi cum vor concura produsele moldovenesti cu cele europene. Republica Moldova ar putea obține accesul liberalizat pe piața UE în anumite condiții. Potrivit specialiștilor, acordul negociat are avantaje și dezavantaje, dar au fost prevăzute termene de tranziție suficiente pentru ca producătorii noștri să se pregătească pentru a face față concurenței.

Încheierea negocierilor privind Acordul de asociere dintre R. Moldova și UE, dincolo de importanța sa pentru viitorul democratic al Chișinăului, este și un nou  prilej de a testa culoarea politică a unor politruci de Chișinău, observa Timpul. Ziarul il aduce drept exemplu pe Igor Dodon, care  plânge cu lacrimi de crocodil pe umerii Transnistriei, pe care o vede împinsă în brațele „altora” ca urmare a acestei asocieri. Cotidianul afirma ca pe Dodon totuși îl supără mai mult că toată Republica Moldova nu urmează rmn-ul în zborul  către brațele „măicuței” euro-asiatice, nicidecum că separatiștii vor alege țâța stearpă a cadavrului Uniunii Sovietice.

Timpul atrage atentia asupra intoxicatiilor alimentare! Perioada estivală este timpul în care, din ce în ce mai mulți oameni ajung la spital cu intoxicații, întrucât, potrivit specialiștilor, vremea caldă este asociată cu consumul de produse alterabile.  Totuși, conform datelor Centrului de Sănătate Publică din Chișinău , săptămâna trecută au fost înregistrate 165 de cazuri de boli diareice acute, cu 78 mai puține decât în perioada similară a anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău