MAEIE este în proces de identificare a candidaturii pentru viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă

  • 11 Septembrie 2021 12:52
MAEIE este în proces de identificare a candidaturii pentru viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este în proces de identificare a candidaturii pentru viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, după ce Vladimir Golovatiuc a fost destituit din această funcție în urma unui scandal de hărțuire sexuală.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a declarat vineri într-o conferință de presă că autoritățile sunt în proces de numire a mai multor ambasadori și de identificare a candidaturii pentru funcția de șef al misiunii diplomatice de la Moscova.

„Suntem în procesul de numire a mai multor ambasadori. Pentru mulți dintre ei au fost solicitate agrementările și suntem în procesul de identificare a unei candidaturi pentru ambasada noastră în Federația Rusă, care ar putea promova interesele țării în cea mai eficientă manieră posibilă”, a declarat Nicu Popescu.

El a precizat că Vladimir Golovatiuc nu mai deține funcția de ambasador din data de 7 septembrie, pentru că a fost necesar să fie respectate procedurile de rechemare. „Orice numire sau rechemare a unui ambasador presupune anumiți pași și acțiuni de ordin legal, anumite proceduri. Aceste proceduri durează”, a precizat șeful diplomației moldovenești.

Amintim că fostul deputat socialist, Vladimir Golovatiuc, numit în funcția de ambasador la Moscova în urma unui scandal de contrabandă în care a fost implicat predecesorul său, un alt fost deputat socialist, a fost rechemat din funcția de ambasador după ce a fost acuzat de o angajată a ambasadei de hărțuire sexuală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău