MAEIE confirmă că 3 moldoveni au fost reținuți în Bulgaria

  • 19 Noiembrie 2022 18:25
MAEIE confirmă că 3 moldoveni au fost reținuți în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că s-a autosesizat imediat în urma informațiilor apărute în mass-media națională și internațională referitoare la reținerea cetățenilor moldoveni, suspectați de autoritățile bulgare de participare la organizarea atentatului terorist din Turcia, și a întreprins, în regim de urgență, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Sofia, demersuri pe lângă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la cazul menționat

Astfel, se confirmă apartenența a 3 persoane reținute la cetățenia țării noastre. MAEIE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informând autoritățile naționale relevante.

Republica Moldova condamnă ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate, se menționează într-un comunicat al MAEIE.

Amintim că cinci persoane, printre care și trei moldoveni, au fost inculpate în Bulgaria pentru legături cu explozia din 13 noiembrie produsă în orașul Istanbul din Turcia.

Cele cinci persoane l-ar fi ajutat să fugă pe unul dintre principalii autori ai atacului. Sursa mai precizează că rolul persoanelor era logistic, iar organele de drept bulgare au solicitat reținerea a patru dintre inculpați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău