Precizările MAEIE despre accidentul de la Brăila, cu implicarea unui autocar cu turiști din R. Moldova. Care este starea victimelor

  • 26 August 2023 11:52
Precizările MAEIE despre accidentul de la Brăila, cu implicarea unui autocar cu turiști din R. Moldova. Care este starea victimelor

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu noi informații privind accidentul rutieri produs noaptea trecută în județul Brăila din România, unde un atuocar cu 70 de turiști din Republica Moldova s-a lovit de remorca unui TIR care staționa pe marginea drumului. Serviciul diplomatic de la Chișinău precizează că în urma accidentului au avut de suferit 19 persoane, și nu 22 așa cum a transmis dimineața presa română, iar nouă dintre victime au fost internate în două spitale din regiune.

Într-un comunicat de presă, MAEIE transmite că s-a autosesizat în legătură cu producerea a unui accident rutier cu implicarea unui autocar în care se aflau cetățeni ai Republicii Moldova prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București.

Potrivit autorității dimplomatice de la Chișinău, în urma accidentului, 19 persoane au avut de suferit - 18 adulți și o minoră. În prezent șase persoane sunt internate la Spitalul Județean din Brăila, printre care și o minoră de 11 ani, iar trei sunt internate la Spitalul Județean din Galați.

Alte două persoane sunt supuse investigațiilor.

Persoanele internate se află în stare satisfăcătoare.

Ceilalți pasageri au fost cazați la Căminul Cultural din Bărăganu, localitatea unde a avut loc accidentul. Acestora li s-a oferit apă și mâncare. Compania de transport urmează să pună la dispoziție alt mijloc de transport, care să preia pasagerii, se menționează în comunicatul MAEIE. 

Ambasada Republicii Moldova la București este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare care se impun, precizează MAEIE.

Amintim că accidentul s-a produs pe data de 26 august 2023, la orele 00:40, între localitatea Bărăganul și Însurăței, între un autocar înmatriculat în Republica Moldova și o remorcă a unui TIR care staționa pe marginea drumului. În autocar se aflau 72 de persoane, 70 dintre care erau pasageri, care se îndreptau spre Bulgaria. 

La ora 00:40 a fost activat Planul roșu de intervenție, la fața locului fiind mobilizate mai multe ambulanțe din Brăila, Galați și Ialomița, dar și două autovehicule pentru transport de victime multiple din Ialomița și Galați.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău