MAE român, reacție după decizia Rusiei de a închide Consulatul General al României la Rostov pe Don

  • 12 Decembrie 2023 19:44
MAE român, reacție după decizia Rusiei de a închide Consulatul General al României la Rostov pe Don

Ministerul Afacerilor Externe din România a precizat, marți seară, că a luat notă de publicarea Hotărârii Guvernului Federației Ruse privind denunțarea Acordului bilateral încheiat în 2005 privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don, relatează G4Media.

„Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie”, precizează MAE român.

În prezent, în afară de Ambasada României la Moscova, pe teritoriul Federației Ruse funcționează Consulatul General al României la Rostov-pe-Don și Consulatul General al României la Sankt Petersburg.

Reamintim că premierul rus Mihail Mișușin a semnat ordinul prin care partea rusă denunță acordul privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don.

„În conformitate cu articolul 37 din Legea federală privind tratatele internaționale a Federației Ruse de a accepta propunerea Ministerului rus de Externe privind denunțarea acordului dintre guvernele rus și român privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don din 22 septembrie 2005, încheiat sub forma unui schimb de note”, se arată în documentul publicat pe portalul oficial de informații juridice de pe internet.

Ministerul rus de Externe a fost însărcinat să notifice partea română cu privire la această decizie, mai menționează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău