MAE român: 86 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Gaza au ajuns în România

  • 14 Noiembrie 2023 08:10
MAE român: 86 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Gaza au ajuns în România

Un grup de 86 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza a ajuns în România, marți, la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Națională TAROM, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citat de Radio Chișinău.

Cei 86 de cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de sâmbătă, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcați spre România.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

''Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren'', arată sursa citată.

Până în prezent, 220 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău