MAE de la Moscova se declară îngrijorat de tensionarea situației din Transnistria și condamnă tentativele de atragere a acesteia în evenimentele din Ucraina

  • 28 Aprilie 2022 12:49
MAE de la Moscova se declară îngrijorat de tensionarea situației din Transnistria și condamnă tentativele de atragere a acesteia în evenimentele din Ucraina

Rusia se declară îngrijorată de tensionarea situației în Transnistria și califică incidentele petrecute în ultimele zile ca acte de terorism.

Moscova dorește ca circumstanțele producerii acestora să fie investigate minuțios, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, afirmând că Moscova condamnă tentativele de a implica regiunea transnistreană în evenimentele din Ucraina.

Condamnăm cu fermitate tentativele de a implica Transnistria în evenimentele din Ucraina. Anume de acolo vin declarații senzaționale despre pregătirea pacificatorilor ruși, a aerodromului din Tiraspol și mobilizarea recruților în contextul unor presupuse acțiuni de ofensivă”, a declarat Zaharova, citată de RIA Novosti.

Maria Zaharova a adăugat că situația din stânga Nistrului, inclusiv în Zona de Securitate, este ținută la control de forțele comune de menținere a păcii.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, în regiunea separatistă transnistreană au avut loc o serie de incidente, inclusiv trageri cu aruncătoare de grenade în clădirea MGB-ului de la Tiraspol, aruncarea în aer a două turnuri de comunicație în localitatea Mayak, explozii la aerodromul din Tiraspol și altele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,57 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău